fredag 30 december 2011

Staffan Grenstedt kandiderar!

"På uppdrag av de förtroendevalda elektorerna i Skövde har jag tillfrågat Staffan Grenstedt om han ställer upp som kandidat i biskopsvalet och - glädjande nog - har han - efter moget övervägande - svarat ja.

Staffan är teologie doktor i missionsvetenskap och har erfarenhet av många års försam,lingsarbete i både små och stora församlingar, där ledorden har varit delegation, bemyndigande och tydlighet. Under 8,5 år har han dessutom arbetat i den lutherska Mekane Yesuskyrkan i Etiopien, utsänd av Uppsala stift, där han fick lära känna en starkt växande kyrka, som bärs av lekfolket och det har gett honom många lärdomar om vad vi kan lära av de växande kyrkorna i syd.

Han har också ett antal år varit högskolelektor vid Johannelunds teologiska högskola i Uppsala i historisk-praktisk teologi och alltså arbetat med att utbilda nya präster. Han har också varit högskolelektor vid Mekane Yesus-kyrkans teologiska seminarium där han undervisat i kristendomens historia. Och några år som teologisk rådgivare i Mekane Yesus-kyrkan.

Hans vision är en folkkyrka med låga trösklar med Kristus i centrum. Han tycker det är viktigt att vårda sin egen andlighet och är fascinerad av arbetet med "mission-shaped Church" i Church of England. Där jobbar man mycket med analys och utvärdering, vilket Staffan anser är "måsten" inför framtiden.

Staffan blev tvåa i biskopsvalet i Göteborg förra året.
Detta och annat om Staffan kan man läsa på hans hemsida, där han både har en kort presentation av sig själv och där finns också hans CV.
https://epost.svenskakyrkan.se/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://www.staffangrenstedt.se

Berit Hjelm"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar