tisdag 23 augusti 2011

Pernilla Parenmalm föreslår Karin Sarja

"Jag vill bidra med förslaget Karin Sarja, docent i kyrkohistoria/missionshistoria, präst i Svenska kyrkan och ledamot av Svenska kyrkans teologiska kommitté. Bördig från Västergötland, prästvigd för Skara stift, har arbetat som präst i Mariestads pastorat och Uppsala Domkyrkoförsamling. Disputerade med avhandlingen ”Ännu en syster till Afrika” om tidiga kvinnliga missionärer. Arbetar i sin vidare ...forskning med frågor om mission, väckelsehistoria, kvinno- och genusfrågor i kristendomens historia, för att nämna några områden och har publicerat en rad artiklar och arbeten efter sin avhandling.

Arbetar för närvarande som projektsekreterare vid sekretariatet för teologi och ekumenik på Kyrkokansliet i Uppsala, tidigare lektor på Teologiska högskolan i Stockholm, Högskolan i Gävle samt forskare på Centrum för Genusvetenskap. Jag uppfattar Karin som en både god teolog som pedagog, med förmågan att knyta samman dåtid-nutid-framtid samt det lokala med det globala – en resurs för Svenska kyrkan!

Pernilla Parenmalm"

2 kommentarer:

  1. Jag har känt Karin i flera år och tycker hon är en fantastisk människa. Hon skulle säkert passa bra som biskop! Mvh Martin

    SvaraRadera
  2. Låter väldigt spännande! Blir glad o nyfiken!
    Beatrice Yngvesson

    SvaraRadera