lördag 17 december 2011

Claes Björndahl: Carin Åblad Lundström kandiderar!

"Kära vänner!
Kan med glädje berätta att Carin Åblad-Lundström har tackat ja till att kandidera.
Carin är f.n domykyrkokomminster i Uppsala domkyrkoförsamling där hon bl.a ansvarar för församlingens Volontärer/frivilligarbetare. Hon arbetar också med den sk Soppmässan på Samariterhemmet i Uppsala.
Carin är TD i religionspsykologi, hon är kaplan för Skara stifts teologgrupp i Uppsala och sitter sed...an 2010 i Kyrkomötet och i Stiftsfullmäktige i Uppsala stift. Carin är uppvuxen i Borås, prästvigd i Skara 1992 och har tjänstgjort som präst bl.a i Trollhättan och Stora Mellby pastorat (nuv Bjärke). I Carin Åblad-Lundström har vi en kandidat med stor teologisk kompetens och med bred församlingserfarenhet.
Hon känner väl förhållandena i Skara stift och vet hur det är att arbeta i både landsbygds och stadsförsamlingar men genom sina år i Uppsala har hon också andra erfarenheter av Svenska kyrkan som kan komma väl till pass.Det är därför med stor glädje som vi i nomineringsgruppen ÖKA - Öppen kyrka en kyrka för alla, vill föreslå Carin Åblad-Lundström som kandidat till biskopsämbetet i Skara stift.

Claes Björndahl"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar