onsdag 3 augusti 2011

Jan-Anders Ekelund föreslår Staffan Grenstedt

"Ingen har nämnt teol.dr. Staffan Grenstedt som fick 42 % av rösterna i Gbg. Vi behöver en biskop i Skara stift och inte minst i biskopsmötet med erfarenhet av hur en av våra systerkyrkor växer lavinartat. Viktigt att vi kan få en biskop som kompletterar de övriga biskoparna i biskopsmötet, läronämnden och kyrkomötet. Staffan står fri ifrån det kyrliga etablissimanget. Vi behöver en biskop som kommer utifrån med nya friska ögon.

Läs mer

Jan-Anders Ekelund, förtroendevald i Göteborgs stift"

2 kommentarer:

  1. Grenstedt har tvivelsutan många fördelar, och kom mycket riktigt därför långt i Göteborg, så förslaget är inte alls dumt. Däremot tror jag att han föll i Göteborg på en fråga som många fann alltför viktig att ignorera. Frågan om man som biskop är beredd att viga till präster och diakoner personer som lever i samboskap, partnerskap eller äktenskap med person av samma kön, eller så ämnar göra. Som biskop i Göteborg måste detta ställningstagande vara kristallklart och innebära att man såväl är beredd att ämbetsviga redan lämplighetsförklarade kandidater, samt inte underkänna sökande kandidaters lämpligheten till ämbetsvigning utifrån könstillhörigheten på kandidatens partner eller gemål. När det till slut stod mellan Grenstedt och Eckerdal, var Eckerdal tillräckligt klar i just den frågan /Lars vd Heeg

    SvaraRadera
  2. Så var det inte Lars. I hearingen inför valet i Göteborg svarade alla kandidaterna inklusive Grenstedt JA på frågan: Präst- och diakonviger ni personer som lever i samkönade äktenskap.

    SvaraRadera