tisdag 3 januari 2012

Mats Hermansson kandiderar

Mats Hermansson, domprost i Visby, har tackat ja till att kandidera. Innan han blev domprost har han bland annat varit församlingspräst i Örebro och missionsteolog på Kyrkokansliet i Uppsala och projektledare för "Världens Kristus", en konstutställning med 45 kristusbilder från olika delar av världen.


Mats bloggar på http://blogg.svenskakyrkan.se/domprostmats och uttrycker sig också genom bildskapande, och hans presenningsikoner kommer att visas i Mariestad framåt våren.

Några citat från Mats blogg:

"Kyrkan finns inte till för sin egen skull, utan är sänd av Gud i världen med uppdraget att i ord och handling visa på evangeliet om Guds befriande och gränsöverskridande kärlek och för att påminna människan om sitt medarbetarskap för en bebolig värld – för alla människor. Det är att lägga ribban för lågt om vi tror att kyrkans mission i världen enbart handlar om att värva medlemmar. Syftet är istället att vara ett Guds redskap i världen." (2012-01-01)

"Kyrkan bör självklart arbeta för rättvisa i världen. Men det räcker inte. Kyrkans fundament är något mycket större och starkare. Ord som i generationer velat pedagogisera vad det handlar om är: Barmhärtighet, Nåd, Gåva och Förlåtelse. Denna dimension av livet behöver kyrkan idag värna om. Kyrkan ska inte bara tala om synd, det gör hon inte heller, men bli tydligare i talet om syndernas förlåtelse. ”Syndernas förlåtelse” är faktiskt det ända som nämns om kyrkans uppgift i den Apostoliska trosbekännelsen. Det borde vara ett memento och ett raster på varje församlings förkunnelse och verksamhet." (2011-09-29)

"När ska vi sluta krypa och be om ursäkt? Jag tycker vi med rätta ska vara glada över allt gott som gjorts och görs i vår älskade kyrka. Till exempel när det gäller Kyrkomötets kloka och framåtblickande beslut, för flera år sedan, att kyrkan viger människor som är kära i varandra och vill dela varandras liv – och också vill be om Guds välsignelse över detta gemensamma liv. Och detta oavsett kön. Jag är stolt att få verka i en sådan kyrka. Heja Kyrkomötet!" (2011-09-26)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar